Com posar Ubuntu Phone en Valencià

Com configurar el teu Ubuntu Phone per a que estiga en Valencià, o en Català de València, com se li vulga dir.

Català i Valencià són el mateix idioma (ja estic sentint com em tiren pedres des de certs sectors, jeje), però a València hi ha xicotetes diferències, com la paraula xicotetes per exemple. Així que posant l’Ubuntu Phone en Valencià et sents més còmode, sents que és un mòbil de la teua terra.

Per defecte, Ubuntu Touch (phone) permet configurar el mòbil en Català de Catalunya, d’Andorra, de França i d’Itàlia, però no de València.

Idiomes

Doncs fent una xicoteta modificació a un fitxer es pot posar el mòbil en Valencià. Anem per feina.

Primer de tot, has de tindre instal·lada l’aplicació «Terminal», la pots obtindre fàcilment a la botiga de l’Ubuntu al mòbil.

Després, entra a l’aplicació «Terminal» i executa aquest comandament:

nano .pam_environment

A continuació, a les línies LANGUAGE i LANG afegix @valencia

Ha de quedar així:

Editant fitxer

Una vegada modificat el fitxer, per a guardar-lo, has de seleccionar el teclat «nano» (que Valencià queda això, jeje), polses Ctrl – x, dius que vols guardar, poses un nom i guardes el fitxer.

Després has de reiniciar el mòbil i ¡¡¡TAAXXXAAANNN!!!, ja el tens en Valencià.

La majoria d’aplicacions estaran en Català, excepte les que estiguen específicament traduïdes en Català i Valencià (Català de València). De moment, la única que hi ha és uRadio, perquè la he traduït jo mateix, gràcies a la col·laboració del seu creador Rubén Parra. Però tranquils, que ja aniré traduint-les com a xurros, perquè a Ubuntu Touch és moltíssim més fàcil programar que a Android, això de traduir es fa en «2 pataes».

Fixeu-vos en les formes valencianes de «Elegisca» o «Reproduïx».

Postdata: podeu modificar el fitxer des de l’ordinador, per a que siga més còmode, accedint per ADB o SSH, però l’explicació de com fer-ho està fora de l’àmbit d’aquest article. Pista per a SSH: http://askubuntu.com/questions/601910/ssh-ubuntu-touch

manuCom posar Ubuntu Phone en Valencià

Deja un comentario